Hoe je huid verzorgen als man?

Men Intensive Cleansing Foam

€ 24,20

AHA Glycolic Peel

€ 28,50

Men Energizing Moisture Balm

€ 55,90

Anti-Aging Lipogel SPF30

€ 31,90

Men After Shave Balm

€ 44,60

Men Intensive Cleansing Foam

€ 24,20

AHA Glycolic Peel

€ 28,50

Men Energizing Moisture Balm

€ 55,90

Anti-Aging Lipogel SPF30

€ 31,90

Men After Shave Balm

€ 44,60

De huid van een man heeft enkele specifieke eigenschappen en vereisten voor verzorging die enigszins kunnen verschillen van die van een vrouw. Dus als je met je vriend(in) nog steeds één potje dagcreme deelt , dan is het hoog tijd om daar verandering in te brengen. We benoemen enkele kenmerken en verzorgingstips voor de huid van een man.

Kenmerken van de huid van een man:

  1. Dikker: De huid van mannen is gemiddeld ongeveer 25% dikker dan die van vrouwen, wat te wijten is aan hogere niveaus van collageen en elastine.
  2. Meer talgproductie: Mannenhuid produceert meer talg, wat kan leiden tot een vettere huid en meer kans op acne.
  3. Grovere textuur: Mannenhuid heeft vaak een grovere textuur en grotere poriën.
  4. Veroudering: Mannen krijgen pas later last van de eerste tekenen van huidveroudering. Maar… wanneer het verouderingsproces in gang is gezet, verouderen ze wel veel sneller.

De beste verzorgingstips voor de mannenhuid:

  1. Reiniging: Gebruik een milde gezichtsreiniger om overtollig talg en vuil te verwijderen zonder de huid uit te drogen. Vermijd gewone zeep omdat dit de huid kan uitdrogen en irriteren.
         *  Aanbevolen product: Men Intensive Cleansing Foam
  2. Exfoliëren: Het is echt belangrijk om de huid op regelmatige basis te scrubben, zodat dode huidcellen en overtollig talg niet opstapelen. Exfolieer de huid 1-2 keer per week om dode huidcellen te verwijderen en ingegroeide haartjes te voorkomen.
         *  Aanbevolen product: AHA Glycolic Peel
  3. Hydrateren: Gebruik een lichte, niet-vette vochtinbrengende crème om de huid gehydrateerd te houden. Mannenhuid kan vetter zijn, maar het heeft nog steeds hydratatie nodig.
         *  Aanbevolen product: Men Energizing Moisture Balm
  4. Bescherming tegen de zon: Het lijkt misschien alsof de mannen voor een stuk bevoordeeld zijn omdat ze minder snel rimpels krijgen, maar dat is niet het geval. Zo komt huidkanker bv veel frequenter voor bij mannen dan vrouwen. Het is wel zo dat vrouwen zich vaak beter beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon. Dagelijks gebruik van een zonnebrandcrème met minstens SPF 30 om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen en vroegtijdige veroudering te voorkomen.
         *  Aanbevolen product: Anti-Aging Lipogel SPF30
  5. Scheren: Gebruik een scheergel of -crème die geschikt is voor de huidtype en een scherp scheermes om irritatie en ingegroeide haartjes te verminderen. Gebruik een after shave die verzorgend werkt , wondjes en ontstekingen gaan dan sneller herstellen, roodheden gaan verminderen en heeft een kalmerend effect op de pas geschoren huid.
         *  Aanbevolen product: Men After Shave Balm
  6. Gezonde levensstijl: Een gezond dieet, voldoende water drinken, voldoende slaap en regelmatige lichaamsbeweging kunnen ook bijdragen aan een gezonde huid.

Door deze stappen en producten in de dagelijkse huidverzorgingsroutine op te nemen, kunnen mannen hun huid gezond en stralend houden.

Kenmerken van de huid van een man:

Ben je een man en wil je graag de juiste huidverzorgingsproducten? Goed bezig! In onze webshop vind je een aantal producten die specifiek gemaakt zijn voor de mannenhuid. Heb je productadvies nodig? Neem dan zeker contact met ons op of maak online een afspraak voor langs te komen.

Koop je cadeaubon!

Een cadeaubon is een geschenk dat altijd welkom is. Geef het cadeau aan je vrienden en familie bij verjaardagen, bij speciale gelegenheden of gewoon… zomaar!

Bestel nu je cadeaubon